Lättlästa e-böcker

7 maj, 2013

I juni lanserar LL-förlaget ett tiotal lättlästa e-böcker.  Det rör sig om olika genrer såväl ungdomsböcker som faktaböcker samt både återberättade titlar och titlar som skrivits på ett lättläst språk från början – Dostojevskijs Brott och straff, Dickens Lysande utsikter, Austens Stolthet och fördom i lättlästa versioner såväl som Titanic av Bengt Fredrikson som nyligen vann Bokjuryns pris för faktaböcker och Ritta Jacobssons Max – ute i kylan samt Kickboxaren av Maria Björn och Niklas Krog osv.

Att lyssna på en bok kan underlätta läsningen för personer som av olika skäl har lässvårigheter eller är otränade läsare. Inläsningar av lättlästa böcker är också en utmärkt ingång till det svenska språket för många som är nya i Sverige. Sedan länge erbjuder LL-förlaget inläsningar av lättlästa böcker i form av Bok +Ljudbok.

– Vi är medvetna om att  e-böcker kan vara bra för vissa men inte för alla. Men eftersom vi har en stor och bred målgrupp så vi satsar även på att erbjuda lättlästa böcker digitalt till dom som så önskar, säger Camilla Batal, pressansvarig, Centrum för Lättläst.

 LL-förlaget är en del av Centrum för lättläst som ger ut böcker, nyheter och information för människor som av olika skäl har lässvårigheter eller är otränade läsare. 

Mer information om titlar och distributörer kommer i juni. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att undvika spam ber vi dig svara på följande fråga: *

Additional scripts for RSS widget