Karlstad bäst i världen...

11 apr 2014 • < 1 min

Karlstad stadsbiblioteks Facebook-sida rankas just nu som etta i världen av Meltwater Likealyzer i interaktivitet i kategorin bibliotek/library. Biblioteket får...

Karlstad stadsbiblioteks Facebook-sida rankas just nu som etta i världen av Meltwater Likealyzer i interaktivitet i kategorin bibliotek/library. Biblioteket får 94 av 100 möjliga poäng och hamnar dessutom på totalt plats 130 i alla kategorier, av alla världens Facebooksidor som analyseras genom mätverktyget Analyzer.I BBL nr 1/2014  uppmärksammade MarieLouise Samuelsson en uppsats som handlade om biblioteken och Facebook (Månadens uppsats: Biblioteken på Facebook av Anna-Karin Engqvist Jonsson). Uppsatsförfattaren kom fram till att bibliotekens ambitioner att skapa dialog med användarna via Facebook ofta kom på skam. Det resulterade i att bibliotekens egna Facebooksidor oftast handlar om envägskommunikation, information och marknadsföring snarare än dialog.

Karlstad är uppenbarligen undantaget. Och fler är på väg att bli undantag enligt Likealyzers Like-rank-lista: Linköpings stadsbibliotek hamnar på en 16 plats totalt (i världen) i kategorin bibliotek med 80 poäng, Västerås stadsbibliotek på totalt 34:e plats med 75 poäng, Stadsbiblioteket i Stockholm, plats 50 med 72 poäng, Växjö, plats 54 med 71 poäng etc.

Grattis Karlstad – bäst i världen på dialog…

0 kommentarer

Senaste nytt

Nyheter

Bibliotek oförberedda på lag om tillgänglighet

Nästa sommar träder en ny lag om tillgängliga medier i kraft. Myndigheten för tillgängliga medier informerar just nu bibliotekspersonal, men bilden är ännu oklar. "Vi vet inte riktigt hur bibliotek och läsare kommer påverkas."

23 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Nya namn föreslås till styrelsen

När ny styrelse ska väljas i Svensk biblioteksförening står två nya namn på valberedningens lista. Och ordförande Helene Öberg föreslås väljas om för ytterligare en tvåårsperiod.

17 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Oro för bristande engagemang i föreningen

Endast två motioner har lämnats in inför Svensk biblioteksförenings årsmöte. Något som skulle kunna tyda på ett svagt engagemang. Dessutom handlar motionerna om, ja precis, bristande engagemang i föreningen.

16 apr 2024 • 2 min

Nyheter

Edholm om skolbiblioteken: "Man måste börja nånstans"

Det är upp till lärosätena att åtgärda bristen på skolbibliotekarier. Det är ett besked från skolminister Lotta Edholm när hon besöker Bibliotekshögskolan i Borås. "Det är klart att unga människor får upp ögonen för yrket. Och när söktrycket ökar är det naturligt att utöka antalet platser."

11 apr 2024 • 5 min