Vi har nytt jobb

27 oktober 2017
Oskar Laurin, Jan Hjalmarsson, Annica Andersson och Kerstin Olsson. Foto: Anna Molander, Jonathan Robson, Ola Kjelbye och Susanne Kastbom.
Oskar Laurin, Jan Hjalmarsson, Annica Andersson och Kerstin Olsson. Foto: Anna Molander, Jonathan Robson, Ola Kjelbye och Susanne Kastbom.

Oskar Laurin

Tillträder den 1 maj som chef för Regionbibliotek Stockholm och lämnar då sitt tidigare jobb som chef för Digitala Biblioteket vid Stockholms Stadsbibliotek. 2016 fick han Axiells nytänkarpris för Bibblixappen. Nu funderar han över hur regionbiblioteket kan använda resurserna bättre och göra mer.

Jan Hjalmarsson

Är sedan den 15 januari ny chef på Konstfacks bibliotek i Stockholm. Han har tidigare arbetat som enhetschef för Enheten för lärande- och forskarstöd på Södertörns högskolebibliotek och är även timlärare på Institutionen för ABM på Uppsala universitet.

Annica Andersson

Är ny redaktör med ­inriktning mot skola och bibliotek på Bokmässan i Göteborg. Hon är lärare och journalist i grunden och ser fram emot att stärka relevansen för dessa målgrupper och skapa en hemvist för lärare och bibliotekarier på Bokmässan.

Kerstin Olsson

Har anställts av Kungliga biblioteket för att projektleda ”Digitalt först med användaren i fokus” – ett treårigt projekt som ska verka för ett kompetenslyft hos folkbibliotekens personal. Kerstin Olsson har fram till nu varit chef på Regionbiblioteket Östergötland.

Har du bytt jobb? Skicka ett mejl till oss och berätta: bbl@a4.se