Lediga jobb

1:e bibliotekarie

Statens maritima museer | Karlskrona

Statens maritima museer söker 1:e bibliotekarie med övergripande ansvar för myndighetens bibliotek.

Arbetsgivare Statens maritima museer
Ort Karlskrona
Sista ansökningsdatum 2017-05-14
Hemsida https:...
Kontaktperson Enhetschef Siglind Budahl Dunge 0455– 35 93 20

Är du en engagerad och självständig medarbetare med erfarenhet av forskningsbibliotek som vill bidra till att vidga din och andra människors världsbild? Vill du ha ett utmanande och spännande arbete på en utvecklingsorienterad arbetsplats? Då är du kanske den person vi söker!

Statens maritima museer (SMM) är en statlig myndighet under Kulturdepartementet. SMM driver och utvecklar Sjöhistoriska museet, Vasamuseet och Marinmuseum. Myndigheten har till uppgift att bevara, utveckla och bygga upp kunskaper om det maritima kulturarvet. Myndigheten sysselsätter runt 200 personer.

Arbetsuppgifterna är varierande och du kommer ha stor möjlighet att påverka ditt arbete. Det finns också möjligheter för olika typer av kompetensutveckling. Biblioteksverksamheten är en viktig del i SMM:s tillgängliggörande, för att som kunskapsinstitution möta behovet i en alltmer digitaliserad värld. Därför krävs omfattande kunnande i digitalisering och digital kunskapssökning för att kunna utveckla SMM:s biblioteksverksamhet. Den huvudsakliga arbetsuppgiften för 1:e bibliotekarien kommer därför att vara att driva denna utveckling.