Lediga jobb

Bibliotekarie med inriktning barn och unga samt skolbiblioteksverksamhet

Kultur- och fritidsförvaltningen, Mölndals stad | Mölndal

Mölndals stad, Kultur- och fritidsförvaltningen söker bibliotekarie.

Arbetsgivare Kultur- och fritidsförvaltningen, Mölndals stad
Ort Mölndal
Sista ansökningsdatum 2019-10-06
Kontaktperson Anette Ristorp, Enhetschef Lindome bibliotek och bokbussen, Telefonnummer: 031-99 40 12
I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag! Biblioteken i Mölndal består av Mölndals stadsbibliotek, Lindome bibliotek/Bokbuss samt Kållereds bibliotek och ingår i stadens Kultur- och fritidsförvaltning. Biblioteken är drivande i arbetet att tillsammans med andra aktörer skapa en arena för kreativitet, demokrati och möten mellan människor. I år är Mölndal nominerat till Årets bibliotek och i motiveringen anges bland annat att vi har en bred verksamhet med kreativa samarbeten och fokus på upplevelse.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en bibliotekarie till det kombinerade folk- och skolbiblioteket i Lindome. Du arbetar som skolbibliotekarie för Almåsskolan åk 4-9 med cirka 450 elever och ansvarar även för folkbibliotekets verksamhet för åldrarna 9-15 år. Vi söker dig som har god kännedom om barn- och ungdomslitteratur och förmåga att förvandla denna kunskap till läsfrämjande aktiviteter, gärna med hjälp av digitala verktyg. Du har kännedom om skolans styrdokument och läroplaner. Med hjälp av bibliotekets resurser och ett nära samarbete med lärare och skolledning bidrar du till att öka elevernas måluppfyllelse. Du är van vid att arbeta med digitala verktyg och sociala medier, du har goda kunskaper inom MIK, vilka du förmedlar vidare till elever och personal. Du ingår i Samordningsgrupp för barn- och ungdomsbibliotekarier och Nätverk för skolbibliotekarier och du planerar, genomför och utvecklar tillsammans med kollegor verksamheten för målgruppen. Genom att utveckla programverksamhet som skapar intresse för folkbibliotekets verksamhet bidrar du till att skapa en meningsfull fritid för barn och ungdomar.

KVALIFIKATIONER
Du som söker ska ha en examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande, minst kandidatexamen. För tjänsten krävs att du har erfarenhet av att arbeta med barn och unga inom biblioteksverksamhet samt att du har god litteraturkännedom och erfarenheter gällande läsfrämjande arbete med barn och unga. Du ska vara van vid att uttrycka dig i tal och skrift. Du som söker ska vara omvärldsorienterad, ha god kunskap om barn- och ungas medievärldar samt vara trygg i att arbeta med digitala verktyg. Vi söker dig som är driftig och van vid att bygga och bibehålla relationer, är öppen för barn och ungas egna önskningar och idéer och kan omsätta dem i praktiken. Du bör gilla att arbeta utåtriktat och möta stora grupper med barn och ungdomar, vara nyfiken och kreativ med en vilja att vara med och utveckla verksamheten. Vi vill även att du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, är kommunikativ och har en pedagogisk förmåga att arbeta inspirerande och vägledande för ett kvalitativt bemötande. Det ses som meriterande om du talar flera språk. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där samarbets- och initiativförmåga och engagemang är viktiga egenskaper. Kvälls- och helgtjänstgöring samt vanligt förekommande arbetsuppgifter på bibliotek ingår. Huvudsaklig placering på Lindome bibliotek, tjänstgöring på andra biblioteksenheter kan förekomma. Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas före anställning. Intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan! ÖVRIGT Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693. Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sök jobbet

Ansök senast 6 oktober (om 13 dagar)
Ange referens A901495 i din ansökan
Anställningsvillkor: Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde 2019-11-11 eller enligt överenskommelse.

Fackliga kontaktpersoner

Majken Gunnarsdotter, Vision, Telefonnummer: 031-99 40 11
Sirpa Persson, DIK, Telefonnummer: 031-99 40 15