Lediga jobb

Bibliotekarie till Falköping

Falköpings kommun | Falköping

Nu finns ett vikariat på Falköpings bibliotek, sex månader eller längre, med ansvar för skönlitteratur och vuxnas läsande och arbete med uppsökande verksamhet.

Arbetsgivare Falköpings kommun
Ort Falköping
Sista ansökningsdatum 2019-04-28
Kontaktperson Christina Seveborg, Avdelningschef-bibliotek, Telefonnummer: 0515-88 50 44
Till Falköpings bibliotek söker vi nu en vikarierande bibliotekarie. I Falköpings kommun har vi fokus på hållbar utveckling, vi värnar om livskvalitetsfrågor för att öka välbefinnandet och trivseln för de som bor och verkar i Falköping nu och i framtiden. Falköpings kommun eftersträvar att vara en inkluderande arbetsgivare och värdesätter de kvalitéer som mångfald tillför våra verksamheter för att skapa en hållbar utveckling. Vår gemensamma värdegrund utgår ifrån att vi som medarbetare är till för Falköpingsborna. Vi erbjuder meningsfulla och viktiga arbeten, goda utvecklingsmöjligheter och ett gott arbetsklimat med engagerade kollegor.

Arbetsuppgifter: Vi söker dig som vill ansvara för skönlitteratur och vuxnas läsande och som tycker om att arbeta med uppsökande verksamhet. I tjänsten ingår: Allmänna biblioteksuppgifter Arbete på filial en dag i veckan där filialen ligger i en 1-5 skola Arbete i team Ansvara för vuxenarrangemang på huvudbibliotek och filialer Tjänstgöring på huvudbiblioteket i informations- och receptionsdisk Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer

Kvalifikationer: Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller bibliotekarieexamen. B-körkort för manuell växellåda är ett krav. Som person är du kommunikativ och utåtriktad samt har lätt för att knyta kontakter med både barn och vuxna. Då dessa möten med människor är en viktig del i tjänsten kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt: Som rekryteringsverktyg använder vi Offentliga Jobb för att hantera ansökningar samt att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. För att underlätta vår bedömning av ansökningar bör du därför använda Offentliga jobbs elektroniska ansökningsblankett. Du söker jobbet genom länken i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetslivserfarenhet: Bibliotekarie, erfarenhet efterfrågas (Krav)
Lön: Månadslön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor: Heltid. Schema. Tidsbegränsad anställning.
Tillträde: 2019-06-24 alternativt efter överenskommelse, upphör: 2020-08-30.