Lediga jobb

Bibliotekarie till folkbiblioteket i Gnosjö

Gnosjö kommun | Gnosjö

Välkommen att söka jobb i Gnosjö kommun, en spännande arbetsplats där det finns stora möjligheter för dig att utvecklas i din karriär. Gnosjö kommun är den största arbetsgivaren i kommunen med ca 900 anställda. Våra värdeord är mångfald, närhet, samhörighet, delaktighet och samverkan - livskvalitet för alla. Som personalförmåner erbjuder vi friskvårdsbidrag till alla våra anställda. Vi arbetar aktivt med vårt mål att ha en god arbetsmiljö där medarbetarnas kompetens och initiativ tas tillvara.

Arbetsgivare Gnosjö kommun
Ort Gnosjö
Sista ansökningsdatum 2018-09-30
Hemsida gnosjo.se
Kontaktperson Kristina Gernes, bibliotekschef, 0370 - 33 11 31

Gnosjö kommun ligger i Jönköpings län där Gislaved, Värnamo och Vaggeryd är närmaste kommungrannar. Vi bildar tillsammans det så kallade GGVV-området och här finns en expansiv småföretagaranda som är unik i Sverige, och där vi som kommuner samverkar inom flera olika verksamhetsområden. Den speciella ”Gnosjöandan” lever i allra högsta grad genom människors företagsamhet, finurlighet, samarbetsvilja och lösningsorienterade förhållningssätt.

Vi söker en bibliotekarie till folkbiblioteksverksamheten i Gnosjö kommun, som består av huvudbiblioteket i Gnosjö; ett meröppet bibliotek, samt filialer i Hillerstorp och Åsenhöga. Som ett meröppet bibliotek jobbar vi aktivt med nya sätt att använda biblioteksrummet och hur vi kan använda ny teknik för att göra våra besökare delaktiga i verksamheten. Du kommer här att få vara med och införa meröppet på en av våra filialer. Folkbiblioteken i kommunen har endast bemannade öppettider måndag till fredag.

Folkbiblioteken står inför spännande utmaningar, nya målgrupper och ny teknik. Vi söker dig som är utåtriktad och har idéer om hur folkbiblioteken kan fortsätta vara angelägna och finnas på nya arenor. Vi är måna om att biblioteken ska fortsätta vara aktuella mötesplatser i framtiden.

Vill du arbeta med ett gäng som tror att allt är möjligt, som ställer upp för varandra och är måna om att ge den bästa servicen till våra besökare?

Tycker du att det är spännande att jobba med ny teknik och brinner du för barn och ungas språkutveckling? Då är Gnosjö folkbibliotek rätt plats för dig. Hos oss har du stora möjligheter att påverka ditt eget arbete. Vi jobbar med läsfrämjande projekt, nätverkar och här har du möjlighet att utvecklas och fortbilda dig inom olika områden.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta utåtriktat tillsammans med övrig bibliotekspersonal och kultursekreteraren med bland annat läsfrämjande verksamhet och att förmedla bibliotekets utbud till såväl vuxna som barn och ungdomar. Du kommer tillsammans med vår andra bibliotekarie bland annat ansvara för inköp. Du kommer att ha systemansvar och arbeta i Bookit och Libris. Biblioteken är en klasslös plats dit alla är välkomna. Vår verksamhet bygger, i linje med bibliotekslagen, på alla människors lika värde. Vill du vara en del av denna miljö? Vi ser fram emot din ansökan!

Kvalifikationer

Vi vill att du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant. B-körkort är ett krav. Kvällsjobb förekommer. Du är van vid självständigt arbete och beredd att ta tag i alla på ett bibliotek förekommande arbetsuppgifter och du fungerar väl i grupp. Pedagogiskt arbete eller vana att arbeta med barn är meriterande. Du gillar att ta kontakt och vill ge besökarna den bästa servicen. Du talar flytande svenska. Meriterande är om du talar flera språk.

Övrigt

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Provanställning kan tillämpas. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gnosjö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg ”Offentliga jobb”. Ansök direkt via länken i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gnosjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Arbetslivserfarenhet

 Bibliotekarie: erfarenhet efterfrågas

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid. Kvällsarbete förekommer. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktinformation

Kontaktpersoner
Kristina Gernes, Bibliotekschef, Telefonnummer: 0370 – 33 11 31

Fackliga kontaktpersoner
Per Kjöllerström, Vision, Telefonnummer: 0370 – 33 11 52

Företagets adress

Storgatan 15 Gnosjö

Postadress
Gnosjö kommun, Kultur- och utbildningsförvaltning
Storgatan 15
33580 Gnosjö