Lediga jobb

Bibliotekarie till Gymnastik- och idrottshögskolan

GIH, Gymnastik- och idrottshögskolan | Stockholm

Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm söker bibliotekarie som ska ge stöd till forskare.

Arbetsgivare GIH, Gymnastik- och idrottshögskolan
Ort Stockholm
Sista ansökningsdatum 2020-03-29
Hemsida https://gih.se/
Kontaktperson Lotta Haglund
Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, är världens äldsta moderna idrottshögskola. Lärosätet ligger vid Stockholms Stadion och är Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, fysisk aktivitet och hälsa. Här utbildas lärare i idrott och hälsa, tränare, hälsopedagoger, sport managers, idrottsvetare och forskare. GIH bedriver idrottsvetenskaplig forskning, i nära samarbete med andra lärosäten och intressenter i samhället, på både nationell och internationell nivå. GIH har idag cirka 150 medarbetare och 1 400 studenter.
Arbetsuppgifter
GIH-biblioteket är Sverige enda offentliga specialbibliotek inom idrott, fysisk aktivitet och hälsa. Samlingarna är tvärvetenskapliga, med tyngdpunkt på humanbiologi, beteendevetenskap och historia. Bibliotekets främsta uppgift är att vara ett stöd för studenternas lärande och för forskarnas och lärarnas arbete, men även att vara en tillgång för den idrottsintresserade allmänheten. På GIH får du möjlighet att arbeta i en bred roll tillsammans med engagerade kollegor med olika bakgrund och professioner. GIH är ett lärosäte som värnar om att ge plats för kvalitet, engagemang och nytänkande. Vi erbjuder dig en tjänst där du har stort utrymme för utveckling och kreativitet i en platt organisation med mycket energi och entreprenörsanda. Då en av våra bibliotekarier nu går vidare till annan tjänst söker vi dig som vill arbeta nära GIH:s forskare, doktorander och studenter. Du trivs med att arbeta i en organisation i det mindre formatet och uppskattar varierande, utmanande och kreativa arbetsuppgifter. Du kommer att ingå i en liten arbetsgrupp bestående av fyra bibliotekarier och två arkivarier, vilket gör dig till en viktigt spelare i arbetet med att utveckla verksamheten.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • utveckla och erbjuda stöd till GIH:s forskare, främst när det gäller öppen vetenskap och datahantering, i nära dialog med olika funktioner inom lärosätet • undervisa och handleda studenter och doktorander i syfte att stödja deras utveckling av informationskompetens
 • utveckla och implementera nätbaserade och/eller flexibla undervisningsupplägg
 • tjänstgöra i bibliotekets informationsdisk enligt schema
 • i övrigt förekommande arbetsuppgifter inom bibliotekets verksamhet
Behörighetskrav
Behörig att anställas är den som har:
 • relevant akademisk examen, inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande
 • god förmåga att uttrycka sig väl på svenska och engelska i tal och i skrift
 • förmåga att samarbeta samt den förmåga och lämplighet i övrigt som behövs för anställningen vilket bland annat beskrivs i GIH:s medarbetarskapspolicy.

  Om tjänsten

  Omfattning: Heltid
  Varaktighet: Tillsvidare

  Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

  Kvalifikationer: Bibliotekarieerfarenhet efterfrågas
  Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Fast månads- vecko- eller timlön
  Ansökan: Ska innefatta följande handlingar:

  • sammanställning av utbildningar, anställningar, pedagogiska, vetenskapliga och administrativa meriter samt ledningsuppdrag (CV),
  • personligt brev.

  Ansökan ska vara GIH tillhanda senast den 29 mars 2020.
  Åberopade meriter ska kunna intygas vid anmodan.

Bedömningsgrunder
 • För denna anställning har följande bedömningsgrunder fastställts:
 • Mycket stor vikt fästs vid personlig lämplighet för anställningen, såsom god pedagogisk förmåga. Du är utåtriktad och har lätt att skapa goda relationer. Du är självgående, tar egna initiativ och arbetar strukturerat och effektivt. Du är nyfiken och inte rädd att lära dig nya saker.
 • Mycket stor vikt läggs vid intresse för och erfarenhet av att stödja forskare, främst med rådgivning inom öppen vetenskap och datahantering, men också med sökuppdrag till t.ex. systematiska översikter.
 • Stor vikt läggs vid intresse för och erfarenhet av undervisning i informationskompetens från universitets- eller högskolebibliotek.
 • Vikt läggs vid erfarenhet av arbete i informationstjänst vid vetenskapligt bibliotek.
Varaktighet/Arbetstid
Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse, förslagsvis under augusti 2020.
Sysselsättningsgraden motsvarar 100 % av heltid. Sex månaders provanställning tillämpas vid tillsvidareanställningar.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.

Kontakt
Fackliga företrädare: http://gih.se/OM-GIH/Organisation/Fackliga-representanter/
Lotta Haglund, chef Bibliotek och arkiv, lotta.haglund@gih.se

GIH verkar för mångfald och jämställdhet inom samtliga anställningskategorier. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.