Lediga jobb

Bibliotekarier med fokus på barn och unga till Segeltorp- och Vårby bibliotek

Huddinge kommun | Segeltorp, Vårby

Huddinge är den näst största kommunen i länet med ca 110 000 invånare. Våra högskolor och närheten till övriga Stockholm ger stora möjligheter för invånare, företag, studenter och medarbetare. Vi vill ta tillvara och utveckla din kunskap. 

Arbetsgivare Huddinge kommun
Ort Segeltorp, Vårby
Sista ansökningsdatum 2018-09-23
Kontaktperson Hélène Blomdahl, enhetschef, 08-535 357 87

Två tjänster, tillsvidare, heltid, tillträde enligt överenskommelse. Schemalagd helg- och kvällstjänstgöring ingår.

Förvaltning och verksamhet

Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård, Barnkonsten och sex folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen.

Enhetsbeskrivning

I Vårby bedrivs en integrerad verksamhet med Barnkonsten, en konstpedagogisk och utställningsverksamhet. Segeltorp är Huddinges första Meröppna bibliotek.

Vad ska ett folkbibliotek och konstpedagogisk verksamhet vara idag? En kreativ mötesplats som inte är rädd för att prova nya former och samarbeten? En plats för skapande och kulturella möten över etablerade gränser? Vad tycker du?

Vi söker dig som tillsammans med oss utifrån en ambitiös verksamhetsidé och ett utvecklingsorienterat biblioteksprogram vill fortsätta utveckla arbetet med och för barn och unga på fritiden.

Om arbetet

Du ingår i en arbetsgrupp om 10 medarbetare vid enheten Segeltorp- och Vårby bibliotek med Barnkonsten, och deltar tillsammans med dem i den dagliga driften och de rutiner som det innebär. Tillsammans med enhetschef och övrig personal planera, förvalta och utveckla verksamheten på enheten. Vi strävar efter att tillgängliggöra verksamheten och dess utbud för fler och ovana besökare.Vi samarbetar med andra kommunala verksamheter, såväl som med civilsamhällets aktörer. I tjänsten ingår samtliga på ett mindre folkbibliotek förekommande arbetsuppgifter.

Din profil

– Du ska ha Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.

– Tidigare erfarenhet av praktiskt biblioteksarbete är meriterande.

– Meriterande är tidigare arbete med barn och ungdomar. Erfarenhet av eller intresse för att tala inför barn och unga i grupp.

– Eftersom Huddinge är en mångspråkig kommun värdesätter vi om du har språkkunskaper och intresse för att arbeta i en interkulturell miljö.

– Vi vill att du har god förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper

Förmåner

För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Upplysningar

Hélène Blomdahl
Enhetschef
08-535 357 87
helene.svensson-blomdahl@huddinge.se

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons

Sista ansökningsdatum:

2018-09-23