Lediga jobb

Bibliotekschef

Simrishamns kommun | Simrishamn

Välkommen till Simrishamns kommun, som ligger i hjärtat av Österlen, känt för sitt rika kulturliv och sin vackra natur. Biblioteket är en öppen, attraktiv och inkluderande mötesplats som ligger i centrala Simrishamn. Till verksamheten hör också den nya biblioteksbussen som gör biblioteksservicen tillgänglig på en mängd olika platser i kommunen.

Arbetsgivare Simrishamns kommun
Ort Simrishamn
Sista ansökningsdatum 2019-01-09
Kontaktperson Anders Johnsson, Kultur- och fritidschef, 0721803761

Arbetsuppgifter

Som bibliotekschef är ditt uppdrag att leda, driva och utveckla biblioteksverksamheten med ansvar för medarbetare, ekonomi och verksamhet. Du deltar aktivt i lokal och regional samverkan. I tjänsten ingår som en naturlig del medverkan och engagemang i bibliotekets dagliga arbete. Bibliotekschefen är direkt underställd kultur- och fritidschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp, samt i andra förvaltningsövergripande grupper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande relevant akademisk utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du ska ha dokumenterad chefs- eller ledarerfarenhet samt god förmåga att kommunicera, engagera och entusiasmera. Ditt intresse för biblioteks- och kulturfrågor och dess roll i samhällsutvecklingen ska vara genuint liksom för frågor kring digital delaktighet. Du ska ha erfarenhet av att driva förändringsarbete och processer framåt mot uppställda mål i dialog med medarbetarna. Meriterande är erfarenhet av att arbeta och driva utvecklingsfrågor kring barn och unga och andra prioriterade grupper. Du ska ha förmåga att samverka med andra aktörer så att biblioteket blir en levande plats för kultur och livslångt lärande där litteraturen står i centrum.

Körkort krävs.

Anställningens omfattning

Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Referensnummer: A826999 – 2018

Övrigt

För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Simrishamns kommun mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.

I samband med rekryteringen undanbedes bestämt kontakt från annons-/rekryteringsföretag.

Generell information

Sista ansökningsdag
2019-01-09

Arbetsplats
Skåne län

Kommun
Simrishamn

Yrkeskategori
Bibliotekschef

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Kontaktperson

Anders Johnsson
Kultur- och fritidschef, 0721803761, anders.jh.johnsson@simrishamn.se

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås över kommunens växel