Lediga jobb

Bibliotekschef till Sollefteå

Sollefteå kommun söker en ny bibliotekschef med ansvar för ett huvudbilbliotek och fem filialer.

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun.
Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.
För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål.
Biblioteksverksamheten i Sollefteå kommun består av fem filialer och ett huvudbibliotek. Totalt finns 12 tjänster fördelade på 17 personer. Läs mer: Sollefteå bibliotek
Här bor människor med stark framtidstro! Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Vi söker en ledare som tillsammans med bibliotekets medarbetare vill driva verksamheten för framtiden. Du ansvarar för ledning, planering, samordning och utveckling. En viktig och spännande del i ditt arbete blir bibliotekets del i att utöka samarbetet med andra verksamheter, framförallt då i Apotekshuset, där huvudbiblioteket och Sollefteå kommuns utställningsverksamhet finns, men också med andra verksamheter och föreningar. Ditt verksamhetsansvar innefattar personal-, budget- och arbetsmiljöansvar.

Om tjänsten

Sista ansökningsdag: 2019-12-20
Arbetsplats: Västernorrlands län
Kommun: Sollefteå
Yrkeskategori: Bibliotekschef
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1


Du har stort engagemang för och tankar om utveckling av biblioteksverksamheten, både med traditionella och oväntade samarbetspartners. Du får medarbetarna att utvecklas, ta ansvar och känna arbetsglädje.

Kvalifikationer

Biblioteket har en viktig roll för livskvaliteten för kommuninvånarna och bidrar till att skapa kreativa miljöer och mötesplatser. Viktiga framgångsfaktorer för verksamheten är professionalitet, samverkan och dialog.
Vi söker dig som har en akademisk examen med biblioteks­inriktning, gärna dokumenterad ledarerfarenhet, erfarenhet av budgetarbete och offentlig administration med politisk styrning. Du är kreativ, lyhörd och har en god kommunikativ förmåga.
Du tycker om att samarbeta med andra och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som ledare är du trygg och tydlig och har förmågan att motivera, engagera och få med dig personalen i det ständigt pågående utvecklingsarbetet.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse, senast i början på mars 2020.

Ansökan

Referensnummer:   A900812