Lediga jobb

Bibliotekschef till Täby

Täby kommun | Täby

Täby kommun är en av Stockholmregionens snabbast växande kommuner, nära både centrala Stockholm och Arlanda. Inom tio år har Täby vuxit från dagens drygt 70 000 invånare till 90 000 och år 2040 beräknas finnas 20 000 nya arbetstillfällen. Just nu förbättras kollektivtrafiken och vägarna, på sikt kommer Roslagsbanan att förlängas till city via Odenplan. Hög kvalitet i välfärden och möjlighet för invånare att välja bland annat skola och omsorg är en del av kommunens signum. Tycker du att det låter spännande att vara en del av utvecklingen?

Arbetsgivare Täby kommun
Ort Täby
Sista ansökningsdatum 2018-11-25
Kontaktperson Madelen Andrén, Advice Executive Search, 073-559 12 25

Biblioteksenheten ingår i verksamhetsområdet Kultur och fritid. Verksamhetsområdets uppdrag innefattar kommunens kulturella verksamheter, verksamheter för idrott och friluftsliv samt annan fritidsverksamhet för barn, ungdomar och vuxna. Verksamheten bedrivs i samråd och i samverkan med ideella föreningar i kommunen.

Biblioteksenheten består av sex folkbibliotek, varav fem filialbibliotek och ett huvudbibliotek. På biblioteken finns 31 anställda och budgeten är 24.1 mkr 2018 (31,6 mkr 2019). Enheten arbetar utifrån en politiskt antagen biblioteksstrategi för åren 2018-2022. Biblioteken har CSL Saga, BOOK-IT 9.1, rfid och hög grad av automatisering. Under 2017 renoverades och moderniserades huvudbiblioteket som ligger i Täby kulturhus.

Arbetsuppgifter

Som bibliotekschef rapporterar du till kultur-och fritidschefen och ingår i kultur-och fritids ledningsgrupp. Du är föredragande i kultur-och fritidsnämnden i biblioteksfrågor och leder bibliotekens verksamhet och utveckling utifrån gällande styrdokument. Du organiserar och utvecklar verksamheten utifrån Täbybornas behov och förutsättningar.

Du har personal- och ekonomiansvar för enheten. I rollen som bibliotekschef kommer du även att arbeta aktivt i styrgruppen för ”Våga visa” nätverket samt delta i olika bibliotekschefsnätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som bibliotekschef alternativt som har en gedigen erfarenhet som bibliotekarie och är redo och mogen för att ta nästa kliv. Tidigare erfarenhet av ledarskap är meriterande. Du har lämplig akademisk utbildning, exempelvis examen i biblioteks-och informationsvetenskap eller äldre bibliotekarieexamen. Vi ser att du har goda kunskaper gällande ekonomi och IT. För att lyckas med jobbet förutsätts att du är strukturerad, kan uttrycka dig väl i tal och skrift och är van att arbeta med målstyrning.

Som person är du en kommunikativ och prestigelös ledare som trivs med att samordna och skapa goda relationer med kollegor, besökare och i nätverk. Du har hög servicekänsla, personlig mognad, är stabil och trygg i en roll som ledare. Du har förståelse och förmåga att arbeta i en politiskt styrd organisation. Som ledare är du coachande, strategisk, och har förmåga att entusiasmera dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad kan Täby kommun erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att växa med komplexa och utmanande arbetsuppgifter! Du kommer att arbeta i en organisation där medarbetarnas samlade kompetens rörande biblioteksverksamhet och service till Täbyborna är stor och har hög kvalitet. I kultur-och fritids ledningsgrupp finns en stor samsyn på vårt gemensamma uppdrag till Täbyborna och arbetsklimatet är öppet, kreativt och förtroendefullt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2018-11-25

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Madelen Andrén

Advice Executive Search
073-559 12 25
madelen.andren@advice-es.com

Facklig företrädare

Helen Klockare

Facklig företrädare DIK
08-55559512
helen.klockare@taby.se

Gill Blomberg
Facklig företrädare Vision
08-55559692
gill.blomberg@taby.se