Lediga jobb

Bibliotekskonsulent för digital delaktighet och demokrati

Region Dalarna | Falun

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Arbetsgivare Region Dalarna
Ort Falun
Sista ansökningsdatum 2019-03-27
Kontaktperson Maria Törnfeldt, verksamhetschef

Länsbibliotek Dalarna är en del av Region Dalarnas Kultur- och bildningsförvaltning. Vi arbetar med barnkonventionen som grund och med bibliotekens demokratiska uppdrag för ögonen.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med arbetslaget på länsbiblioteket samarbetar du med Dalarnas bibliotek i utvecklingsfrågor, leder processer och stödjer projekt. Du ansvarar för Länsbibliotek Dalarnas arbete med digitala frågor, digital delaktighet och MIK, medie- och informationskunnighet. Det innebär att öka samverkan med olika aktörer för digital delaktighet och MIK inom och utom länet och att i dialog med bibliotek, folkbildning och andra aktörer arbeta för utveckling av den digitala delaktigheten i Dalarna. Du arbetar med bibliotekssatsningen Digitalt först med användaren i fokus. Att omvärldsbevaka, fortbilda och kunskapsdela inom MIK hör också till arbetsuppgifterna. Du är intresserad av att utveckla bibliotekens digitala metoder för att främja berättande, skrivande och läsning. Du är en aktiv nätverkare som ser samverkan som ett medel för utveckling.

Som bibliotekskonsulent har du rollen som samordnare, stödjare och utvecklare med personal på Dalarnas bibliotek som främsta målgrupp. I arbetet ska du skriva och prata inför grupper och kommunicera i länsbibliotekets digitala kanaler. Du tar del av forskning och håller dig á jour i biblioteksfrågor i allmänhet och inom digital delaktighet och MIK i synnerhet. Arbetet som bibliotekskonsulent innebär en hel del resande, främst inom Dalarna, men även i övriga Sverige. Övernattningar förekommer i samband med tjänsteresor.

Kvalifikationer

Examen i biblioteks- och informationsvetenskap, bibliotekarieexamen eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och relevant.

Du är bra på att leda och samordna. Du delar gärna med dig av dina kunskaper och får människor engagerade. Du är öppen och inkluderande och kan både ge och be om hjälp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet av verksamhetsutveckling med utgångspunkt i användarperspektivet är meriterande. Förståelse för villkoren för folkbibliotekens arbete krävs.

Körkort B behöver du ha i vårt vidsträckta län.

Övrigt

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Om tjänsten

Befattning: Bibliotekskonsulent

Ort: Falun

Anställningsform: Tillsvidare

Från och med: 2019-06-01

Antal tjänster: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ref nr: 20:2019:38

Ansök senast: 2019-03-27

Upplysning

Verksamhetschef Maria Törnfeldt

Epost Maria.a.tornfeldt@ltdalarna.se

Telefon 072-1438037

DIK Daniel Sundgren

Epost daniel.sundgren@ltdalarna.se

Telefon 023-492844

Vision Margareta Nordman

Epost margaretha.nordman@ltdalarna.se

Telefon 072-0832091