Lediga jobb

Chef till Vaggeryds bibliotek

Vaggeryds kommun | Vaggeryd

Vill du leda ett bibliotek i framkant? Vaggeryds kommun söker en bibliotekschef med ansvar för att leda och fortsätta utveckla verksamheten med medborgarnas behov och intressen i centrum.

Arbetsgivare Vaggeryds kommun
Ort Vaggeryd
Sista ansökningsdatum 2019-04-08
Kontaktperson Göran Svensson, förvaltningschef 0370-678458

Om arbetsplatsen

Kultur och fritidsförvaltningen verkställer nämndens uppdrag att ta hand om kommunens kultur- och fritidsverksamhet och ansvara för bibliotek, kulturskola, sim- och sporthallar och ungdomscafé. Vår uppgift är att erbjuda kommuninvånare och besökare en variationsrik och avkopplande fritidssysselsättning.

Som medarbetare i Vaggeryds kommun spelar du en viktig roll i kommunens utveckling. Vi vill ge bra service till våra kommuninvånare och här finns plats för dig som vill göra skillnad.

Vaggeryds kommun har två tätorter omgivna av en levande landsbygd i det natursköna Småland. Vårt strategiska läge mellan Jönköping och Värnamo gör kommunen till en attraktiv plats att växa upp, arbeta och åldras i.

Arbetsuppgifter

Biblioteken i Vaggeryd har sedan länge en tydlig ambition att driva biblioteksutveckling och vara i framkant. Vi ser biblioteken som ett kunskapsnav i närsamhället.

Nu söker vi en bibliotekschef med ansvar för att leda och fortsätta utveckla verksamheten med medborgarnas behov och intressen i centrum.

Det finns fyra bibliotek i kommunen, där två är öppet alla vardagar och övriga är öppna en dag i veckan. Två av biblioteken är också meröppna bibliotek. Biblioteket i Vaggeryd är integrerat med kommunens gymnasium.

Som bibliotekschef kommer du såväl leda som arbeta praktiskt i biblioteksverksamheten med pass i lånedisk, med mera. Du kommer även ingå i Kultur- och fritidsförvaltningens ledningsgrupp där du tillsammans med cheferna för kulturskolan, militärmuseet Miliseum, öppna ungdomsverksamheten samt sim- och sporthallarna arbetar med gemensamma utvecklingsmål. Som bibliotekschef deltar du även i externa nätverk som exempelvis Krösabiblioteken, vårt samarbete med andra bibliotek i länet, men även de projekt som biblioteket har i samverkan med andra bibliotek i Europa.

Du ansvarar för kommunens folkbiblioteksverksamhet vilket innebär ledning och styrning av personal, verksamhetsfrågor och ekonomi. I rollen ingår nära samverkan med kommunens andra verksamheter.

Som chef i Vaggeryds kommun får du kontinuerlig kompetensutveckling inom chefs- och ledarutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning t ex med inriktning biblioteks- och informationsvetenskap, kultur, information eller motsvarande arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av biblioteksverksamhet.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet för tjänsten och i den här rollen är ledarskapet det centrala. Det är därför starkt meriterande om du har ledarskapserfarenhet, gärna med personalansvar. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation. Då vi arbetar mycket projektinriktat är det önskvärt med erfarenhet från projekt och förändringsledning. Du har digital kompetens samt intresse för digitalisering och teknikutveckling.

Som person är du tydlig i din kommunikation och har god ledarskapsförmåga där du tar till vara på medarbetarnas engagemang och främjar delaktighet. Eftersom tjänsten innebär samverkan med både interna och externa aktörer behöver du kunna främja ett gott samarbete på alla nivåer.

Välkommen att göra skillnad med oss!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   19/48

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via pappersformat. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att påbörja intervjuarbetet innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt.

Vaggeryds kommun har före annonsering övervägt val av annonseringskanaler och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.