Lediga jobb

Enhetschef, Umeå stadsbibliotek

Umeå kommun | Umeå

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 700 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring 1 000 medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Arbetsgivare Umeå kommun
Ort Umeå
Sista ansökningsdatum 2017-10-02
Kontaktperson Ingegerd Frankki, bibliotekschef

Umeå kultur ansvarar för kulturaktiviteter för barn och unga, kultur för seniorer och konstverksamhet samt biblioteken i Umeå kommun och bokbussen. Här finns också Sveriges depåbibliotek och lånecentral, ett nationellt uppdrag med statlig finansiering och Kungliga biblioteket som uppdragsgivare.

Väven är Umeås nya mötesplats. Här skapas kultur och upplevelser genom nya gränsöverskridande samarbeten. Här hittar du bland annat nya Umeå stadsbibliotek på tre våningsplan, Kvinnohistoriskt museum, flera skaparverkstäder, filmsalar och lokaler för konst. Umeå stadsbibliotek i Väven har drygt fyrtio medarbetare och är uppdelad på enheterna Läs och Lär som arbetar mycket nära varandra.

Folkbiblioteken i Umeå ingår i Umeåregionens bibliotekssamarbete. Tillsammans med övriga fem kommuner har vi gemensam bibliotekskatalog, cirkulationssystem och webbplatsen minabibliotek.se.

Dina arbetsuppgifter

Som enhetschef ansvarar du för ledning, planering, samordning och utveckling av enheten Lär på Umeå stadsbibliotek. Du har budget- och personalansvar för din enhet. Du ansvarar för utveckling av verksamheten på stadsbiblioteket tillsammans med chefen för enheten Läs enligt de mål som finns.

Tillsammans med enhetens cirka 20 medarbetare har du ansvar för att samlingen av facklitteratur på biblioteket är aktuell, relevant och präglas av kvalitet och allsidighet. I enhetens uppdrag ingår att öka den digitala delaktigheten och arbeta för att tillgängliggöra både e-tjänster och digitala resurser.

I enheten ingår medarbetare som arbetar med Umeåregionens gemensamma biblioteksdatasystem och webbplatsen minabibliotek.se. Enheten har också ett nära samarbete med Sveriges depåbibliotek och lånecentral, som nyttjar mediesamlingen på stadsbiblioteket för lånecentralens uppgifter. Du ingår i bibliotekets ledningsgrupp och har ett nära samarbete med övriga enhetschefer. Du är direkt underställd bibliotekschefen.

Om dig

Vi söker dig med akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap och några års erfarenhet av arbete som bibliotekarie. Du har erfarenhet som ledare och dokumenterat goda resultat av att leda människor och verksamhet. Din förmåga att tänka strategiskt och långsiktigt är god. Du ser helheter och kan hantera komplexa processer även i krävande situationer. Du är driven och engagerad i strategiska frågor som rör biblioteksverksamhet.

Din samarbetsförmåga är god och du har känsla för vad som motiverar och engagerar dina medarbetare och uppvisar en tydlighet i ditt ledarskap. Du har även intresse för och förmåga att marknadsföra verksamheten. Du har goda kunskaper i svenska och engelska och kan uttrycka dig både i tal och skrift.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Övrigt

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid

Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag:
2017-10-02

Mer information

Frågor om jobbet:
Ingegerd Frankki, bibliotekschef, 090-16 33 77

Fackliga frågor:
Saco: P-O Backlund, 090-16 19 68
Vision: Marie Sandström, 090-16 18 86

Support:
Behöver du stöd när du ska göra din ansökan?
Kontakta vår support, 090-16 10 99, tryck 1

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd?
Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.