Lediga jobb

Gymnasiebibliotekarie till Borgarskolan i Gävle

Borgarskolan, Gävle kommun | Gävle

Borgarskolan i Gävle söker en bibliotekarie som kommer att ansvara för biblioteksverksamheten tillsammans med en kollega och att den drivs i enlighet med skolans mål.

Arbetsgivare Borgarskolan, Gävle kommun
Ort Gävle
Sista ansökningsdatum 2019-09-01
Kontaktperson Maria Richardsson, Rektor, Telefonnummer: 026-17 93 50
Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 7 500 kollegor och goda möjligheter för dig att växa.
Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!
I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 300 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör Gävles framtid!
ARBETSUPPGIFTER Som gymnasiebibliotekarie på Borgarskolans bibliotek kommer du att arbeta med omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter. Du kommer att ansvara för biblioteksverksamheten tillsammans med bibliotekariekollega och att den drivs i enlighet med skolans mål. Dina arbetsuppgifter blir bland annat att individuellt och på lektioner handleda elever i informationssökning, sökmetodik och källkritik och att hålla bokprat ute i klasserna. Du har tillsammans med bibliotekariekollega ett nära samarbete med lärarna och du är en del av den pedagogiska verksamheten. Du har budgetansvar och arbetsledaransvar tillsammans med bibliotekariekollega. Sedvanliga bibliotekarieuppgifter som inköp, katalogisering, medieplanering och omvärldsbevakning är också delar av ditt uppdrag samt stöd i vissa administrativa processer i samarbete med skolassistenter och biträdande rektorer.
KVALIFIKATIONER Vi söker dig med examen i biblioteks- och informationsvetenskap och gärna med erfarenhet av skolbiblioteksverksamhet. Du ska kunna arbeta självständigt, ha lätt för att samarbeta med andra och självklart tycka om att arbeta med ungdomar. Du har bred allmänbildning, goda kunskaper i litteraturhistoria och modern litteratur, goda it-kunskaper och en utvecklad känsla för service då du i biblioteket dagligen kommer att ställas inför frågor om stort och smått. Du har förmåga att skapa goda relationer och arbeta utifrån en positiv elevsyn med engagemang och värme som stimulerar och stödjer eleverna. Du bör besitta hög integritet och tycka om att ha många kontaktytor inom organisationen. Du tar ansvar för ditt uppdrag och prioriterar aktiviteter på ett effektivt sätt. Vi sätter stort värde på ledarskapsförmåga, självständighet och målorientering. Du ska kunna styrka dina meriter med dokumentation samt goda referenser.
ÖVRIGT För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.
Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.
Varmt välkommen med din ansökan!
Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Arbetslivserfarenhet