Lediga jobb

IKT pedagog/bibliotekarie med IT-kompetens

Regionbiblioteket i Kalmar län | Kalmar

Regionbiblioteket i Kalmar län söker dig som vill vara ett lokalt stöd i bibliotekens arbete med digital delaktighet och vidareutveckling av digitala lärmiljöer.

Arbetsgivare Regionbiblioteket i Kalmar län
Ort Kalmar
Sista ansökningsdatum 2019-04-12
Kontaktperson Detlef Barkanowitz, basenhetschef 070-230 90 59

Bakgrund
Regeringen har gett Kungliga biblioteket i uppdrag att under 2018-2020 nationellt samordna och finansiera en satsning på de regionala biblioteksverksamheterna som kompetens- och utvecklingsnoder. Satsningen innebär i sin tur att de regionala biblioteksverksamheterna samordnar en utbildning av landets folkbibliotekarier för en digital kunskapshöjning.

Vi erbjuder
Vi vill förstärka våra möjligheter att stödja och coacha folkbiblioteken i behovsanalys och idégenerering i syfte att stärka bibliotekens förutsättningar inom det digitala området. Du kommer vara ett lokalt stöd i bibliotekens arbete med digital delaktighet och vidareutveckling av digitala lärmiljöer.
Arbetsuppgifterna består i att i samarbete med Regionbibliotekets biblioteksutvecklare förbereda och leda möten/workshop, stödja lokala processer och initiera kompetensutveckling. Du förväntas i rollen kunna identifiera och analysera övergripande behov och utmaningar och samtidigt kunna hos de enskilda biblioteken föra dialog om konkreta lokala behov.

Vi söker
Du har en akademisk utbildning, gärna inom biblioteks- och informationsvetenskap, alternativt annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vidare har du kunskap om biblioteksområdet och/eller IKT- området. Om du är utbildad processledare eller har tillgodogjort dig motsvarande kunskap och insikt genom konkreterfarenhet ser vi det som ett extra plus.
Vi söker dig som är kommunikativ och lyhörd samt är van att arbeta självständigt samtidigt som du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är analytiskt lagd, reflekterande och arbetar systematiskt. Du är pedagogisk samt har lätt för att knyta kontakter.
Arbetsplatsen är förlagd till Kalmar, men tjänsten innebär resor både inom och utanför Kalmar län.

Vår arbetsplats
Regionbiblioteket är en del av Region Kalmar län. Regionbibliotekets huvudsakliga uppdrag är att stödja och utveckla länets folkbibliotek. Vi är den samordnande aktören i projekt, samarbeten och nätverk och har en stödjande och rådgivande funktion för bibliotekspersonalen i länet.
Vi som jobbar här är fyra biblioteksutvecklare och en chef.
Regionbibliotekets webbplats: https://kalmar.regionbibliotek.se/

Vi ser fram emot din ansökan!

Om tjänsten
Referensnummer: BK:2019:1
Placering/enhet: Regionbiblioteket
Anställningsform: Visstidsanställning
Anställningstid: Tjänsten är en visstidsanställning tom 31 december 2019 med möjlighet till ytterligare 6 månader.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse.
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Ansök senast: 2019-04-12
https://rekrytering.ltkalmar.se/ExternwebbV2/Personligt/EW2PageLoggaIn.aspx

Kontaktpersoner
Detlef Barkanowitz, basenhetschef 070-230 90 59
Facklig företrädare Naemi Carlsson, DIK 0480-44 83 90