Lediga jobb

IT-bibliotekarie till Karlstads universitet

Karlstads universitet | Karlstad

Universitetsbiblioteket har idag drygt 25 medarbetare och är en central strategisk resurs för all forskning och utbildning vid universitetet. Verksamheten omfattar både biblioteks- och förlagsverksamhet. Universitetsbiblioteket är i ständig utveckling och försöker hitta nya vägar för effektiv informationsförsörjning till dess användare. Kommunikation och lyhördhet gentemot studenter, lärare och forskare präglar verksamheten vid universitetsbiblioteket. Nu söker vi en IT-bibliotekarie, är du vår nya kollega?

Arbetsgivare Karlstads universitet
Ort Karlstad
Sista ansökningsdatum 2017-10-23
Hemsida https://kau.se
Kontaktperson Jakob Harnesk, Biblioteksdirektör, 070 186 0057

Karlstads bibliotekKarlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med utveckling och drift av våra IT-system, webb och databaser. Målet är att ge våra användare tillgång till den elektroniska information de behöver på ett så enkelt men samtidigt sofistikerat sätt som möjligt. Omvärldsbevakning ingår som en central del i arbetet.

Vår IT-miljö idag omfattar bibliotekssystemet Sierra, Discoverytjänsten EDS (inklusive länkserver) samt ett ca 100-tal databaser från svenska och internationella leverantörer. Vi använder DiVA som lokalt arkiv för universitetets publikationer.repositorium. Som CMS använder vi Drupal. Du deltar även i den dagliga verksamheten vid biblioteket vilket innebär att du ger stöd till universitetets anställda och studenter i deras arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap, alternativt annan IT-inriktad högskoleutbildning . Du har en bred kompetens inom IT-området och kan bidra till att utveckla lösningar på egen hand. Erfarenhet av att arbeta med IT-frågor vid bibliotek, förlagsbransch eller universitet är meriterande, liksom även erfarenhet av att arbeta med metadata eller enklare programmering av API:er, javascript och liknande.

Du har förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer samt har god kommunikativ förmåga. Du har även förmåga att förmedla information på ett pedagogiskt sätt. Du är strukturerad och effektiv i ditt sätt att arbeta. Du har goda kunskaper i det svenska och engelska språket, såväl i tal som i skrift. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Intresserad?
Vi kan erbjuda dig en spännande och kreativ arbetsplats i en akademisk miljö. Goda anställningsvillkor och en arbetsmiljö som ger ett positivt utbyte i form av arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Skickas elektroniskt via vårt rekryteringsverktyg VarbiAnsökan ska skrivas på svenska och innehålla personligt brev och CV med en dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningen och dess innehåll samt för anställningen relevanta betygskopior.

Anställningsform: Provanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse

Löneform: Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Karlstad

Län: Värmlands län

Land: Sverige

Referensnummer: REK2017/247

Kontakt: Jakob Harnesk, Biblioteksdirektör, 070 186 0057

Facklig företrädare:
Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404

Publicerat: 2017-09-25

Sista ansökningsdag: 2017-10-23