Lediga jobb

Projektanställning barnbibliotekarie

Åre kommun | Åre

Barnbibliotekarie på deltid sökes till Järpens bibliotek i Åre.

Arbetsgivare Åre kommun
Ort Åre
Sista ansökningsdatum 2019-11-29
Kontaktperson Maria Engholm Olsson

Åre är en av Sveriges mest kända turistorter. Vi på Åre kommun skapar förutsättningar för att alla som bor eller vistas här kan förverkliga sina drömmar. Vi ser till att det där självklara fungerar: att våra barn har det bra i skolan, att vägarna är välplogade och att våra äldre har en meningsfull tillvaro. Men vi nöjer oss inte där. Tillsammans tar vi hela tiden nya steg mot en hållbar framtid.

Dynamik, service och bemötande är en given del i vår vardag. I vår storslagna fjällmiljö samsas förväntansfulla skidåkare med jordnära livskonstnärer.

I Åre kommun arbetar vi utifrån värdegrunden att vi är professionella, respektfulla och lyhörda. Nu söker vi dig med driv och intresse för barns språk- och läsutveckling. Årebiblioteken består idag av huvudbiblioteket i Järpen och fem biblioteksfilialer i Duved, Åre, Kall, Mörsil och Hallen. Samtliga bibliotek är integrerade folk- och skolbibliotek. Förutom biblioteken driver vi ett mobilt skolbibliotek (Stamgärde skola, Undersåker) och samarbeten med BVC och familjecentral. Vår utåtriktade verksamhet planeras utifrån förfrågningar från förskolorna, BVC & familjecentralen och egna erbjudanden från Årebiblioteken om sagostunder, kapprumsbibliotek, boklådor och dylikt.

Som barnbibliotekarie utgår du från Järpens bibliotek och samarbetar/håller kontakt med alla förskolor i kommunen, Racklöfska skolan, BVC och familjecentralen. Du kommer att ingå i ett arbetslag med ca 10 biblioteksanställda.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår:
– kontakt och samarbete med förskolorna inom kommunen. Det innebär ansvar för att förskolorna har tillgång till att låna böcker, uppdatera befintliga kapprumsbibliotek (alternativt starta upp fler), hålla sagostunder, bokprat samt andra liknande aktiviteter på biblioteken eller på förskolorna.
– att vara skolbibliotekarie för Racklöfska skolan, inklusive fritids. Samarbeta och hålla kontakt med personalen på skolan, serva med böcker, bokprat, högläsning, sagostunder, källkritik och ge tips och råd till pedagoger etc.
– samarbete med personalen på familjecentralen i Järpen, hålla sagostunder och babybokstunder etc.
– att, i samarbete med BVCs personal, hålla informationsträffar kring språk, språkutveckling, läsutveckling, böcker och vikten av att prata med barn
– arrangera fritids- och lovaktiviteter på biblioteken, ex sagostunder, högläsning, skrivarkurser etc.
– bemanning av biblioteken ingår till viss del

Kvalifikationer
För att matcha uppdraget som barnbibliotekarie har du bibliotekarieutbildning eller en pedagogisk utbildning. Du har god erfarenhet av att arbeta med barn och barngrupper. Du har erfarenhet och kunskaper kring barns utveckling framförallt inom områdena tal, språk och läsning. Du har stort eget intresse kring språk, läsande och litteratur/media. Det är önskvärt att du har kännedom om Åre kommuns geografi, förskolans och skolans läroplaner.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är serviceinriktad, strukturerad och noggrann samt har en god samarbetsförmåga. Du är en nyfiken person som söker information och har lätt för att se förbättringsmöjligheter. Vidare söker vi dig som kan planera och lägga upp ditt arbete självständigt.

Anställningen är 60% projektanställning med tillträde omgående t.om 2020-09-11, ev möjlighet till förlängning, individuell lön. Krav på körkort.

Om tjänsten

Varaktighet:
Visstid, sex månader eller mer.

Arbetstid:
60 procent.

Lön:
Månadslön

Arbetsgivare:
Åre kommun

Sista ansökningsdag:
29 november 2019, ange referens Barnbibliotekarie

För mer information kontakta
Maria Engholm Olsson, enhetschef Årebiblioteken, 0647-169 70, maria.engholm-olsson@are.se
Fackliga representanter nås via Kundtjänst, 0647-161 00

Mer information om Åre kommun finner du på www.are.se
Anställningen är vakant under förutsättning att ingen övertalighet, behov av omplacering eller företräde finns i kommunen.