Lediga jobb

Projektledare till Fisksätra bibliotek

Forumbiblioteken | Fisksätra

Projektledare sökes till Fisksätra bibliotek med uppgift att jobba med fokus på barn och unga.

Arbetsgivare Forumbiblioteken
Ort Fisksätra
Sista ansökningsdatum 2019-11-24
Kontaktperson Lisa Muhr

Om Fisksätra

Fisksätra är en kommundel i Nacka och ligger vid Lännerstasundet, ca 14 km öster om Stockholm. Fisksätra har drygt 8000 invånare och är ett av Sveriges mest tätbefolkade områden. Här finns många kulturer och nationaliteter representerade och det talas minst 50 olika språk. Fisksätra bibliotek ligger mitt i centrum och är ett litet men välbesökt bibliotek. En stor andel av besökarna är barn och ungdomar. I Fisksätra finns ett livligt kultur- och föreningsliv och biblioteket har en lång tradition av att samverka med olika lokala aktörer.

Om Forumbiblioteken

Vi jobbar på uppdrag av Nacka kommun. Vi tror på att ständigt fråga oss vilka vi finns till för samt varför och hur verksamheten kan skapa värde för våra målgrupper utifrån deras behov och utmaningar.

Vi är ett bibliotek på tre olika platser, Fisksätra, Orminge och Nacka Forum. Du kommer till en arbetsplats med 23 medarbetare och har stor möjlighet att utveckla och utforma verksamheten.

Arbetsuppgifter:

 • Att verka för att nå och angå barn- och unga i Fisksätra och Orminge.
 • Att arbeta med ett utforskande förhållningssätt som aktivt involverar barn och unga i området så att de blir medskapare till snarare än användare av bibliotekets tjänster.
 • Att planera, driva och utveckla arbetet inom ramen för Stärkta bibliotek och under året arbeta fram en hållbar plan för förvaltning av erfarenheter gjorda under projekttiden.
 • Att ingå i Forumbibliotekens barn- och ungdomsteam. Teamets arbete utgår ifrån våra fokusområden läsfrämjande, livslångt lärande, den kreativa och demokratiska medborgaren.
 • Att bemanna biblioteket i Fisksätra. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår. 1 dag/vecka är tjänstgöringen förlagd till Orminge.
 • Att samtala och samverka med föreningar, civilsamhälle, kommunen, näringslivet och andra intressanta partners i Nacka, Stockholm, regionen, Sverige och världen!

Kvalifikationer:

 • Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom tex pedagogik, projektledning, kommunikation eller socialt arbete.
 • Du trivs med att arbeta med människor i en mångkulturell miljö, och har erfarenhet av att jobba med ungdomar inom bibliotek eller liknande verksamhet.
 • Du ska ha ett intresse av och erfarenhet av att jobba med web och kommunikation i olika digitala kanaler.
 • Du har lätt för att ta kontakt med och skapa goda relationer med barn- och unga.
 • Du har förmåga att planera och organisera ditt arbete självständigt samt prioritera mellan dina olika åtaganden på ett effektivt sätt.
 • Du är duktig på att hitta nya angreppssätt och kommer ofta med idéer som får oss att tänka till, tänka om och tänka nytt!  Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och att du kompletterar den övriga arbetsgruppen.

Sök tjänsten genom att fylla i formuläret och bifoga ditt CV och personliga brev.  Vi går igenom ansökningarna löpande så vänta inte med din ansökan.

Om tjänsten

Anställningsform: Projektanställning 20200101-20201231

Sysselsättningsgrad: 100 %

Kontaktpersoner: Teamledare Lisa Muhr 079-065 14 67, bibliotekschef Jenny Poncin 070-420 73 25

Sista ansökningsdag: 20191124

Tillträde: 20200101