Lediga jobb

Skolbibliotekarier sökes till Viksjö kommundel

Järfälla kommun | Järfälla

Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen ”Järfälla för alla framåt”. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb.

Arbetsgivare Järfälla kommun
Ort Järfälla
Sista ansökningsdatum 2018-05-25
Kontaktperson Johan Nyström Hjertvinge, Rektor, Telefonnummer: 08-580 297 22

Vi söker två skolbibliotekarier till Viksjö kommundel, där skolbiblioteken ska utgöra en integrerad del av skolans arbete för att öka elevernas måluppfyllelse. Skolbiblioteket ska även utgöra en aktiv del av skolans kompensatoriska arbete. Båda skolbibliotekarierna kommer att ha sin huvudplacering på varsin skola samt tjänstgöra delar av tiden på en respektive två skolor. Tjänsterna är heltidstjänster med semesteranställning.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag består i att arbeta med språkutveckling och digital kompetens i undervisningen samt att ha ett övergripande ansvar för de fysiska skolbiblioteken på de skolor där du tjänstgör. Bokuppsättning och mediecirkulation sköts av bibliotekspedagoger på respektive skola. Du kommer att ingå i lärarnas arbetslag och förväntas vara delaktig och drivande i skolans kompetensutvecklande verksamhet. Du behöver skapa samarbetsytor med lärare och annan personal på skolan samt ska handleda såväl personal som elever utifrån dina professionsspecifika kompetenser.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har en magisterutbildning i biblioteks- och informationsvetenskap, gärna med tidigare erfarenhet av att driva skolbiblioteket som en pedagogisk funktion. Du kommer att ingå i ett nätverk av skolbibliotekspersonal och kommer att få handledning i ditt uppdrag av kommunens samordnare för skolbibliotek. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper såsom god samarbets- och initiativförmåga, personlig motivation samt att du har ett stort engagemang för barn och ungas lärande och utveckling. Du behöver kunna initiera, leda och driva projekt som svarar mot skolbibliotekets uppdrag i den reviderade läroplanen. Välkommen att söka en spännande tjänst där du är en aktiv del i en medveten satsning på skolbiblioteket som en pedagogisk funktion. Vi ser fram emot att läsa din ansökan.

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Arbetslivserfarenhet

Bibliotekarie: erfarenhet efterfrågas

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid. Semestertjänst, ej ferieanställning. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde augusti 2018 eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Johan Nyström Hjertvinge, rektor
Telefonnummer: 08-580 297 22
Johan.Nystrom.Hjertvinge@jarfalla.se

Sofia Malmberg, samordnare för skolbiblioteken
Telefonnummer: 08-580 284 24
sofia.malmberg@jarfalla.se