Lediga jobb

Två bibliotekarier sökes till Karolinska

Region Stockholm | Solna och Huddinge

Karolinska universitetssjukhuset söker två bibliotekarier för vikariat till den medicinska delen i Solna och i Huddinge.

Arbetsgivare Region Stockholm
Ort Solna och Huddinge
Sista ansökningsdatum 2019-10-18
Hemsida sll.se/
Kontaktperson Linda Lindskog Chef, Avdelningen för utvecklingsstöd
Vi erbjuder
…dig möjligheten att bli en av oss på Biblioteket på Karolinska Universitetssjukhuset.

Bibliotekets har en viktig roll på sjukhuset i sin egenskap av informations- och medieresurs för Karolinskas 16 000 anställda när det gäller kompetensutveckling, fortbildning och forskning. Vi bidrar till att göra vården säkrare och bättre genom tillgång till evidensbaserad information och aktuella forskningsresultat.

Biblioteket på Karolinska vänder sig till både personal, patienter, närstående samt studerande med klinisk placering på sjukhuset och finns i både Huddinge och Solna. Biblioteket består av två delar, en medicinsk och en allmän. Den allmänna delen sköts av Stockholms stadsbibliotek genom avtal.

Biblioteket på Karolinska samarbetar nära med sjukhusbiblioteken på Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Vi driver gemensamt resurswebben biblioteken.sll.se och arbetar tillsammans med inköp och tillgängliggörande av e-resurser. I vårt gemensamma biblioteksuppdrag för Region Stockholm ingår också att ge service åt andra vårdenheter inom landstingets sjukvårdsområde.

Organisatoriskt hör Biblioteket på Karolinska Universitetssjukhuset till FoU, och har även hand om sjukhusets lärplattform, Lärtorget.

Placeringarna för dessa tjänster är ett vikariat i Solna och ett i Huddinge. Biblioteket är en gemensam arbetsgrupp i Huddinge/Solna med en chef. Totalt är vi 10 anställda, varav 3,5 i Huddinge. Tjänstgöringsgraden på dessa är heltid. Huddinge är ett vikariat på 11 månader med önskad start 2019-12-01. Solna är ett vikariat på 13 månader med önskad start 2019-12-01. Möjlighet till förlängning finns.
Som medarbetare hos oss erbjuds du fri öppen sjukvård vid läkarbesök och annan sjukvårdande behandling inom öppenvården. Man har möjlighet att ta ut en friskvårdstimme per vecka under arbetstid alternativt välja subventionerad träning utanför arbetstid. Vi har två topputrustade gym, ett i Solna och ett i Huddinge, dessa är gratis för alla anställda att använda.

Om tjänsten
Vi söker dig som vill arbeta med undervisning och handledning av hälso- och sjukvårdspersonalen vad gäller informationssökning samt marknadsföring och hantering av bibliotekets resurser.

Som bibliotekarie hos oss bidrar du till att skapa framtidens sjukvård. Här har du ett spännande och roligt uppdrag i att stärka den vetenskapliga informationsförsörjningen inom Karolinska. Genom litteratursökning, sökuppdrag och enskild handledning hjälper du hälso- och sjukvårdspersonalen att arbeta evidensbaserat och säkert i den kliniska vardagen. Tillsammans med dina kollegor arbetar du med uppsökande verksamhet på hela sjukhuset för att marknadsföra bibliotekets service och tjänster. I dina arbetsuppgifter ingår också att ge kurser och handledning inom referenshanteringsprogrammen Zotero och Endnote.
Du kommer att delta i bibliotekets löpande arbete vilket bl.a. innebär schemalagd tjänstgöring i bibliotekets informations- och lånedisk, hantering av artikelbeställningar, bokinköp samt fjärrlån. Övriga på ett bibliotek förekommande arbetsuppgifter kan förekomma beroende på din kompetens och organisationens behov.

Vi söker
…dig som har:
  • God kunskap i informationssökning och att tillgängliggöra informationsresurser och bibliotekstjänster
  • God erfarenhet och förståelse av IT och informationssystem
  • God erfarenhet av att arbeta pedagogiskt
  • God förmåga att samarbeta och skapa kontakter
  • God förmåga att utrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift
Kvalifikationer
Vår strävan är att erbjuda användarcentrerat stöd och ställer därmed höga krav på kommunikativ förmåga, nyfikenhet och lyhördhet.
Krav
  • Examen i biblioteks- och informationsvetenskap

Meriterande

  • Erfarenhet av arbete på sjukhusbibliotek alt. medicinskt bibliotek är meriterande
  • Erfarenhet från hälso- och sjukvård
  • Undervisningserfarenhet (t.ex. salsundervisning, handledning, workshops)