Lediga jobb

Universitetsbibliotekarie, Göteborgs universitet

Göteborgs universitet | Göteborg

Göteborgs universitet söker bibliotekarie vars huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara arbete med läs- och skrivstöd. En stor del av arbetet bygger på vana vid digitala verktyg.

Arbetsgivare Göteborgs universitet
Ort Göteborg
Sista ansökningsdatum 2019-08-11
Hemsida gu.se/
Kontaktperson Erik Boström, bibliotekschef Samhällsvetenskapliga biblioteken, telefon: 031 786 46 71

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 47 500 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar. Universitetsbiblioteket svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Samhällsvetenskapliga biblioteken består av tre bibliotek som i första hand ger service till studenter och forskare inom Samhällsvetenskapliga fakulteten, Utbildningsvetenskapliga fakulteten, IT-fakulteten och Handelshögskolan. Vi är ca 40 medarbetare och 20 studentmedarbetare. Verksamheten är organiserad i tre team som leds av varsin koordinator.

Arbetsuppgifter Du kommer att tillhöra kundserviceteamet. I detta ingår cirkulation, informationspass, schemaläggning, läs- och skrivstöd, sökhandledning och kontakter med institutionerna. Du kommer att tjänstgöra i informationsdisken, främst på Ekonomiska biblioteket, men också på Pedagogiska och Samhällsvetenskapliga biblioteket. Kvälls- och lördagstjänstgöring ingår.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara arbete med läs- och skrivstöd. En stor del av arbetet bygger på vana vid digitala verktyg. Du kommer därför även vara en av tre kollegor som jobbar med lokal IT på Ekonomiska biblioteket. Andra arbetsuppgifter kan bli aktuella utifrån din kompetens och verksamhetens behov.

Kvalifikationer Du ska ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap samt goda kunskaper i svenska och engelska. Du ska ha intresse för läs- och skrivstöd, erfarenhet är meriterande. Du är intresserad av digitala verktyg och pedagogiska förhållningssätt; erfarenhet är meriterande. Du har ett genuint intresse för bemötandefrågor. Vi ser gärna att du har arbetat med personer med funktionsvariationer. Du är bra på att knyta kontakter, både med studenter och med nyckelpersoner inom fakulteten.

Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan angivna arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100 % med placering på Göteborgs universitetsbibliotek, de Samhällsvetenskapliga biblioteken. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast eller enlig överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta: Hanna Gustavsson, Koordinator för Team Kundservice 031- 786 14 33 hanna.gustavsson@ub.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:

http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.