Lediga jobb

Verksamhetsledare inom Järfälla bibliotek

Järfälla kommun | Järfälla

Järfälla bibliotek söker en ny ledare för kommundelsbiblioteken Barkarby och Herresta - och ett nytt bibliotek som planeras vid Barkarby pendeltågs- och tunnelbanestation.

Arbetsgivare Järfälla kommun
Ort Järfälla
Sista ansökningsdatum 2019-04-23
Kontaktperson Birgitta Vinnå, bibliotekschef, 08-580 295 74

Järfälla bibliotek består av 5 bibliotek: resursbiblioteket i Jakobsberg samt filialer i kommundelarna Barkarby, Herresta, Kallhäll och Viksjö. Verksamheten utgår från en värdegrund med ledorden; samarbete, engagemang, kommunikation, öppenhet och lika värde. Vi arbetar aktivt med att skapa en verksamhet som är tillgänglig och angelägen för Järfällas invånare. Järfälla bibliotek deltar i Våga Visa, en kommunövergripande metod för kvalitetsutveckling.

Under 2020 påbörjas planeringen av ett nytt bibliotek vid Barkarby pendeltågs- och tunnelbanestation, BAS, en samlokalisering tillsammans med kultur- och fritidsfunktioner samt gymnasium.

Eftersom en av bibliotekets verksamhetsledare nu går i pension söker vi en ny ledare för kommundelsbiblioteken Barkarby och Herresta – och senare även BAS. Herresta öppnade 2016 och är beläget i en grundskola mitt i den nya Barkarbystaden. Biblioteket i gamla Barkarby är väl etablerat som 2018 genomgick en upprustning samtidigt som meröppet infördes.

ARBETSUPPGIFTER
Verksamhetsledaren arbetar nära bibliotekschefen och ingår i ledningsgruppen för Järfälla bibliotek tillsammans med verksamhetsledarna för Jakobsberg respektive Kallhäll/Viksjö.
Det övergripande målet för ledningsgruppen är att ansvara för att hela biblioteksorganisationen fungerar och utvecklas optimalt utifrån gällande styrdokument.

Uppdraget som verksamhetsledare innebär
• att leda och utveckla verksamheten i dialog med besökare och medarbetare samt i samverkan med externa aktörer
• att konkretisera givna mål och ramar för och med medarbetarna bl a genom årliga verksamhetsplaner
• personalansvar, vilket bland annat innebär APT-möten, medarbetarsamtal och lönesamtal
• löpande arbetsmiljöansvar
• ansvara för driftbudget

Du ansvarar tillsammans med övriga verksamhetsledare för att planera bibliotekens bemanning och deltar då och då i det publika arbetet. Lördagstjänstgöring ingår.

Den nya verksamhetsledaren kommer att ingå i den projektgrupp som planerar och utformar det nya biblioteket, BAS, där ambitionen är att erbjuda en attraktiv, modern och nyskapande biblioteksservice.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen inom områdena bibliotek-, kultur-, pedagogik eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som adekvat. Du har erfarenhet av arbete i en ledarroll, som projektledare eller chef. Erfarenhet från publik verksamhet är meriterande.

Du ska ha god medvetenhet om vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation. Som person är du ansvarstagande och du arbetar aktivt, strukturerat och utåtriktat. Som ledare ska du vara en tydlig och god kommunikatör och bra på att skapa engagemang och delaktighet. Du ska kunna uppnå resultat genom att leda och motivera medarbetare att bidra fullt ut i verksamheten. Du ska ha ett starkt engagemang för biblioteksverksamhet där utvecklingsfrågorna står i fokus och god förståelse för dagens samhällsförändringar och dess påverkan på samtida och moderna bibliotek.

Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Arbetslivserfarenhet
Bibliotekarie: erfarenhet efterfrågas.

Om lön
Månadslön.

Om anställningsvillkor
Heltid. 100% Lördagstjänstgöring enligt schema.
Tillsvidareanställning, tillträde: Efter överenskommelse, senast augusti 2019.

Kontaktinformation
Kontaktpersoner
Birgitta Vinnå, Bibliotekschef, Telefonnummer: 08-580 295 74

Fackliga kontaktpersoner
Johanna Rinne, Bibliotekarie / DIK
Telefonnummer: 08-580 29 162
johanna.rinne@jarfalla.se

Sisko Haapea, Vision
Telefonnummer: 08-580 29 585
Sisko.Haapea@jarfalla.se

Företagets adress
Järfälla kommun
Järfälla Bibliotek
17780 JÄRFÄLLA

Sök jobbet senast 23 april 2019
Ange referens A864158.

Arbetsgivaren vill att du ansöker via deras webbplats.