Lediga jobb

Verksamhetsledare till biblioteken i Kallhäll och Viksjö

Järfälla kommun | Järfälla kommun

Eftersom en av bibliotekets verksamhetsledare nu går vidare till nya utmaningar söker vi en verksamhetsledare för kommundelsbiblioteken i Kallhäll och Viksjö. Båda biblioteken ligger i väl etablerade centrum där det pågår en kraftig expansion och omdaning. Kallhälls bibliotek finns i ny nya lokaler och erbjuder "meröppet". Viksjö bibliotek är också beläget i funktionella och fina lokaler. Arbetsgruppen på biblioteken består av 10 medarbetare.

Arbetsgivare Järfälla kommun
Ort Järfälla kommun
Sista ansökningsdatum 2017-10-23
Kontaktperson Birgitta Vinnå, bibliotekschef, 08-580 295 74

JärfällaArbetsplatsbeskrivning

Järfälla har norra Stockholms mest spännande läge och växer snabbt. Inom femton år har kommunen vuxit från dagens 75 000 invånare till minst 120 000. Då finns tunnelbana, pendeltåg och en komplett ny stad med restauranger, butiker, kultur och service i Barkarby.

Vi som jobbar här erbjuder välfärd med kvalitet och när befolkningen växer är det fler som behöver vår service och våra tjänster. De kommande åren utvecklar vi verksamheterna och tänker nytt samtidigt som vi arbetar med expansionen. Internt arbetar vi efter visionen ”Järfälla för alla framåt” och strävar hela tiden efter att ge bästa möjliga service till dem som bor och verkar i Järfälla.

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter, till exempel våra akademier för medarbetare och ledare som vi är mycket stolta över. Att ha balans i livet, kunna kombinera karriär med familjeliv, är grundläggande för att skapa bra resultat. En förutsättning för att lyckas med det är att vi som arbetsgivare också speglar det samhälle vi verkar i. Läs mer på www.jarfalla.se/jobbaijärfälla

Arbetsbeskrivning

Järfälla bibliotek arbetar aktivt med att skapa en verksamhet som är tillgänglig och angelägen för Järfällas invånare. Biblioteken har en självklar i roll i kommunens expansion, där Kultur, – demokrati och fritidsförvaltningens vision är att ”Skapa liv mellan husen”.
Järfälla bibliotek består av huvudbiblioteket i Jakobsberg samt filialer i kommundelarna Barkarby, Herresta, Kallhäll och Viksjö.
Jakobsberg har en mångfacetterad verksamhet då biblioteket både är ett resursbibliotek för hela kommunen och ett lokalt bibliotek i kommundelen. Kommundelsbiblioteken bedriver en rik verksamhet och är viktiga träffpunkter i kommundelarna. Verksamheten utformas utifrån de behov och önskemål som finns i lokalsamhället.

Järfälla bibliotek deltar i Våga Visa, en kommunövergripande metod för kvalitetsutveckling.
Verksamheten vid Järfälla bibliotek utgår från en värdegrund med ledorden; samarbete, engagemang, kommunikation, öppenhet och lika värde.

Eftersom en av bibliotekets verksamhetsledare nu går vidare till nya utmaningar söker vi en verksamhetsledare för kommundelsbiblioteken i Kallhäll och Viksjö. Båda biblioteken ligger i väl etablerade centrum där det pågår en kraftig expansion och omdaning. Kallhälls bibliotek finns i ny nya lokaler och erbjuder ”meröppet”. Viksjö bibliotek är också beläget i funktionella och fina lokaler. Arbetsgruppen på biblioteken består av 10 medarbetare.

Du jobbar nära bibliotekschefen och ingår i ledningsgruppen för Järfälla bibliotek tillsammans med verksamhetsledarna för Jakobsberg resp. Barkarby/Herresta. Det övergripande målet för ledningsgruppen är att ansvara för att hela biblioteksorganisationen fungerar och utvecklas optimalt utifrån våra strategiska dokument.

Uppdraget som verksamhetsledare innebär:
– att leda och utveckla verksamheten i dialog med besökare och medarbetare samt i samverkan med externa aktörer
– att konkretisera givna mål och ramar för och med medarbetarna bl a genom årliga verksamhetsplaner
– personalansvar, vilket bland annat innebär APT-möten, medarbetarsamtal, utvärderings- och lönesamtal samt coachning av medarbetare
– löpande arbetsmiljöansvar
– ansvara för driftsbudget

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom områdena bibliotek-, kultur-, pedagogik eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som adekvat. Du har erfarenhet av arbete i en ledarroll, som projektledare eller chef. Erfarenheten från publik verksamhet är meriterande.
Du ska ha god medvetenhet om vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation. Som person är du ansvarstagande och du arbetar aktivt, strukturerat och utåtriktat. Som ledare ska du vara en tydlig och god kommunikatör och bra på att skapa engagemang och delaktighet. Du ska kunna uppnå resultat genom att leda och motivera medarbetare att bidra fullt ut i verksamheten. Du ska ha ett starkt engagemang för biblioteksverksamhet där utvecklingsfrågorna står i fokus och god förståelse för dagens samhällsförändringar och dess påverkan på samtida och moderna bibliotek.

Arbete med att ta fram en ny biblioteksplan pågår för närvarande, så här finns stora möjligheter att påverka inriktning och utveckling av den framtida biblioteksverksamheten med besökaren i fokus.

Du ansvarar tillsammans med övriga verksamhetsledare för att bibliotekens bemanning fungerar och deltar då och då i det publika arbetet. Lördagstjänstgöring ingår.

Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid.

Tillträde: 1/1 2018 eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-10-23

Referensnummer:   A716318

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.
Tjänstgöring på lördagar ingår.

Kontakt

Kontaktperson

Birgitta Vinnå
Bibliotekschef
08-580 295 74

Fackliga företrädare

Marie Söderberg
Bibliotekarie / DIK
08-580 29 613

Sisko Haapea
Biblioteksassistent / Vision
08-580 29 585

Övrigt

När du söker tjänsten ber vi dig använda det standardiserade ansökningsformuläret som är kopplat till annonsen. Använd länken här ovan under rubriken ”Extern ansökan”.
Urvalet sker i en databas där kompetens, utbildning, arbetslivserfarenhet och andra kvalifikationer bedöms utifrån ditt ansökningsformulär. Vi ber dig därför fylla i formuläret så noggrant som möjligt.

Intervjuer kommer att ske: 7, 8 samt 10 november.

Välkommen med din ansökan!