Lediga jobb

Bibliotekarie med fokus på digital tillgänglighet

Stockholms stad | Stockholm

Stockholms stad söker en bibliotekarie med digitalt fokus till Högdalens bibliotek.

Arbetsgivare Stockholms stad
Ort Stockholm
Sista ansökningsdatum 2020-08-08
Kontaktperson Anna Ulfstrand

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Stockholms stadsbibliotek har verksamhet över hela Stockholms stad.

Arbetsplatsbeskrivning
Stockholms stadsbibliotek har verksamhet över hela Stockholms stad. Kulturförvaltningen arbetar på uppdrag av kulturnämnden. Verksamheten omfattar Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stadsbiblioteket samt Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och stockholmsforskningen. Vi svarar också för stadens kultur- och integrationsstöd, Ung08, kulturfestivalen, nationaldagsfirandet och för en rad projekt m m. Kulturförvaltningen har ca 900 anställda. Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Stockholms stadsbibliotek består av ett 40-tal folkbibliotek. Därtill bedrivs biblioteksverksamhet på sjukhus, häkten, äldreboenden och träffpunkter och uppsökande biblioteksverksamhet i form av en bokbuss, pop up-bibliotek och annan mobil biblioteksverksamhet. Stockholms stadsbibliotek har ca 420 anställda. Vi förutsätter att du liksom vi sätter besökaren i centrum. Ditt uppdrag är att med fantasi och kunskap medverka till att forma ett bibliotek som är tillgängligt och angeläget för alla. Du kommer till ett stadsbibliotek i stark utveckling och med goda utvecklingsmöjligheter för den enskilde medarbetaren. Enheten Enskede-Årsta-Vantör, Älvsjö söker nu bibliotekarie med fokus på digital tillgänglighet med placering på Högdalens bibliotek. Enheten besår av sju bibliotek i södra Stockholm: Högdalen, Hagsätra, Enskede, Östberga, Årsta, Örby och Älvsjö. Enhetens bibliotek är fördelade mellan två olika stadsdelsområden. Det bor cirka 135 000 personer i upptagningsområdet. Det finns en bredd i de stadsdelsområden där biblioteken är lokaliserade och är centrala platser för de boende. Biblioteken verkar för, av och tillsammans med lokalsamhället. Högdalens bibliotek ligger Högdalens tunnelbanestation och är enhetens största.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta som bibliotekarie med fokus digital tillgänglighet för både barn och vuxna inom Enheten Enskede-Årsta-Vantör, Älvsjö. Efterfrågan på digitala tjänster och behovet av digitalt stöd är stort bland besökarna. Du är en central resurs i att driva enhetens utveckling av arbetssätt som stärker besökarnas digitala delaktighet när det gäller läsning, berättande, informationssökning, källkritik och demokrati. Med ett pedagogiskt förhållningssätt möjliggör du digital tillgänglighet för våra prioriterade målgrupper som till exempel personer med annan språkbakgrund än svenska och personer med funktionsvariationer.

Våra två stadsdelar; EÅV och Älvjsö är mycket expansivt med en stark tillväxt. Din huvudsakliga placering är på Högdalens bibliotek som ligger i tunnelbanebyggnaden i Högdalens centrum. Biblioteket återinvigdes i januari 2020 efter en renovering där trygghet och trivsel var vägledande. Till biblioteket kommer människor för att låna, läsa och delta i aktiviteter samt för att utföra olika digitala tjänster. I dina arbetsuppgifter på Högdalens bibliotek läsfrämjande arbete för främst vuxna och att aktivt bidra till att utveckla och upprätthålla mediebeståndet enligt SSB:s mediepolicy samt att ha informationstjänstgöring.

Arbetspass på något av enhetens sex andra andra bibliotek förekommer. Du kommer att ingå i Högdalens arbetsgrupp och i enhetens grupp av vuxenbibliotekarier. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten. Arbetstiden är schemalagd. Arbetet är fysiskt krävande vid lyft och flytt av media.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Om tjänsten

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Ange referens 2020/3004 i din ansökan
Månadslön, Lönetyp: Fast månads-, vecko- eller timlön
Tillträde: 20201001 eller enl ök