Du vågar prova nytt. Och lär av erfarenheter. Precis som vi.

Här på kultur- och fritidsförvaltningen och biblioteksenheten ansvarar du för två bibliotek, uppsökande verksamhet och stadens skolbiblioteksverksamhet. Kultur- och fritidsförvaltningen är hbtq-certifierad och vi förutsätter att du vill arbeta tillsammans med oss för att skapa en inkluderande verksamhet.
Under 2020 är vi utsedda till Årets kulturkommun.

Förvaltningen har också ytterligare tre enheter; fritid, idrott och kultur som arbetar och utvecklas tillsammans för brukarnas bästa med ett hela staden-perspektiv. Förvaltningen har totalt ca 130 anställda.

Som bibliotekschef arbetar du tillsammans med kompetenta medarbetare som har stora kunskaper om verksamheten och de möjligheter och utmaningar som finns att arbeta för att utveckla biblioteken och hela förvaltningen.

Sundbybergs stad står inför en stor befolkningsökning de närmaste åren. Kommunen kommer att växa från 50 000 invånare till dryga 70 000 år 2030. Denna ökning innebär både möjligheter och utmaningar.

Om tjänsten

  • Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid.
  • Tillträde januari 2021.
  • Ansök senast den 23 augusti.
  • Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
  • Facklig kontaktperson nås via kommunens växel: 08-706 80 00

Dina arbetsuppgifter I rollen som bibliotekschef ansvarar du för att utifrån medborgarnas fokus, leda, driva och utveckla Bibliotek Sundbyberg. Du leder verksamheten genom din ledningsgrupp där underställd gruppchef och verksamhetsansvarig ingår. Du är, som en av fyra enhetschefer, en central person i Kultur- och fritidsförvaltningens ledning, och bidrar med dina perspektiv och erfarenheter till utvecklingen av hela förvaltningens arbete.  Du har resultat-, budget- och personalansvar.

Vi vill att du har lämplig högskoleutbildning och erfarenhet av arbetsledande funktion gärna inom liknande verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av politiskt styrd verksamhet, chef/ledaruppdrag och gärna erfarenhet från civilsamhället. Du är en drivande person som vill vara med att utveckla, öka och lyfta verksamheterna i Sundbyberg tillsammans med andra. Du har stort intresse för verksamhetsområdet och har också erfarenhet från bibliotekssektorn. Ditt ledarskap präglas av kreativitet, struktur och stabilitet. Det är resultatorienterat, lösningsorienterat och att du har god samarbetsförmåga.

Välkommen med din ansökan!